Γνωρίστε τους Απόφοιτους μας


Tο Τμήμα Περιβάλλοντος είναι υπερήφανο για τους εκατοντάδες αποφοίτους του. Θα θέλαμε να σας συστήσουμε ορισμένους από αυτούς.

Ο Δημήτρης Παναγόπουλος Αβραάμσον αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 2009. Έκανε το μεταπτυχιακό του στην Τοξικολογία στο Τμήμα Βιολογικών Σπουδών σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβαλλοντικής Ιατρικής του Ινστιτούτου Καρολίνσκα και το διδακτορικό του στην Περιβαλλοντική Χημεία στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Αναλυτικής Χημείας (Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, Σουηδία). Σήμερα εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ. (Ιανουάριος 2019)

Ο Δημήτρης Γεωργίου αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου το 2004. Στην συνέχεια απέκτησε MSc in Environmental Engineering  από το Imperial College του Λονδίνου. Από το 2007 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας με εξειδίκευση στην διαχείριση υγρών αποβλήτων. Από το 2009 ίδρυσε την μελετητική–συμβουλευτική εταιρεία ENVITY σε συνεργασία με την Άλκηστη Στάμου, επίσης απόφοιτο του Τμήματος Περιβάλλοντος. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει ενεργή ενασχόληση με την Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας (ΕΠΠΕ) ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Ιούνιος 2018)

Η Μαρία Σωτηροπούλου αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου το 2007, και το 2008 παρακολούθησε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Περιβαλλοντική και Οικολογική Μηχανική» του Τμήματος. Κατόπιν, εργάστηκε στα ΙΕΚ Αναβύσσου όπου δίδαξε μαθήματα σχετικά με την Περιβαλλοντική Διαχείριση Τουριστικών Μονάδων. Δίνοντας εξετάσεις στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» πήρε υποτροφία για διδακτορικές σπουδές. Έκανε το διδακτορικό της στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα της Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος και Ραδιοοικολογίας. Από το 2016 εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στον τομέα ακτινοπροστασίας του CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire), Ελβετία. (Ιανουάριος 2018)

Ο Βασίλης Μαρκαντώνης αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου το 2000. Έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη καθώς και διδακτορικό στα Οικονομικά της Κλιματικής Αλλαγής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2010 κατοικεί και εργάζεται στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Helmholtz Environmental Research Center (Γερμανία), ενώ από το 2013 εργάζεται στο Κοινό Ερευνητικό Κέντρο (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ιταλία με αντικείμενο τα οικονομικά των υδάτινων πόρων σε αναπτυσσόμενες χώρες. (Ιούνιος 2017)

Ο Τάσος Πεταλάς γεννήθηκε στην Ορεστιάδα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 2003 και ολοκλήρωσε το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνεί­ου. Έχει εργαστεί στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) Άνω Λιοσίων ως στέλεχος του Τομέα Ελέγχου Ποιότητας και Διεργασιών. Στη συνέχεια εργάστηκε στην Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.), ως Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Αποβλήτων. Σήμερα ζει στην Αθήνα και συνεργάζεται με την εταιρία VM&A AE σε έργα διαχείρισης Περιβάλλοντος, Στερεών και Υγρών Αποβλήτων. Από το 2015 είναι Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αποφοίτων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος (ΕΠΠΕ) (Ιανουάριος 2017)

Η Ολυμπία Δόλλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 2012 και έκανε μεταπτυχιακό στο Sustainable Energy and Material Resources στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, Ολλανδία, με μεταπτυχιακή διατριβή στις ανανεώσιμες πηγές και πως μπορούν οι παρούσες νομοθεσίες να προσαρμοστούν με την βοήθεια του GIS στην Ολλανδία για την μέγιστη απόδοση. Σήμερα εργάζεται στις Βρυξέλλες ως Sustainability Regulatory Affairs Officer στον CEPΕ, Ευρωπαϊκό Οργανισμό Παραγωγών Χρωμάτων όπου ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις του οργανισμού σε σχέση με τις περιβαλλοντικές νομοθεσίες που αφορούν τον κλάδο και την βελτίωση των προϊόντων. (Ιούνιος 2016)

Η Χρυσή Κασσιανή Καραπαναγιώτη γεννήθηκε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 1992 και έκανε μεταπτυχιακά και διδακτορικό στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, ΗΠΑ. Σήμερα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών, με αντικείμενο «Χημεία Περ/ντος με Έμφαση στην Υγρή Ρύπανση» και μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο πρόγραμμα ‘Διαχείριση Αποβλήτων’ (Ιανουάριος 2016)

Ο Στέλιος Πλαϊνιώτης κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης και αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 2001. Μετά από μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Λονδίνο όπου και εργάστηκε ως και το 2008, μετακόμισε στην Κουάλα Λουμπούρ όπου ίδρυσε την ΝΕΑ ΠΟΛΗ, εταιρία Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και Μηχανικής. Τον Ιανουάριο του 2015 η ΝΕΑ ΠΟΛΗ αναδείχτηκε το παράδειγμα επιτυχίας του μήνα  (success story of the month) από το Πόρταλ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. (Ιούνιος 2015)

Ο Πέτρος Δημητρίου-Χριστίδης γεννήθηκε στη Νάουσα το 1977 και αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 1998. Μετά από μεταπτυχιακές σπουδές και εργασία στις ΗΠΑ, και πανεπιστημιακή έρευνα στην Ελβετία, εργάζεται σήμερα ως ερευνητής στη χημική εταιρεία Firmenich στη Γενεύη. (Ιανουάριος 2015)

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 2006, ενώ έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική & Διαχείριση πάλι στο Τμ. Περιβάλλοντος. Σήμερα είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε Περιβαλλοντικά θέματα καθώς και θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης. (Ιούνιος 2014)

Η Ασπασία Δασκαλοπούλου αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 2006. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστημονική και Ιατρική Δημοσιογραφία στο Boston University των Ηνωμένων Πολιτειών. Σήμερα είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» όπου καλύπτει το επιστημονικό και ιατρικό ρεπορτάζ. (Ιανουάριος 2014)

Ο Δημήτρης Παπαναστασίου γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 2000. Έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο University of Manchester, UK. Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος Έρευνας (CSO) στην εταιρία Fasmatech, μια start-up εταιρία υψηλής τεχνολογίας. (Ιούνιος 2013)