Η Εμπειρία του Erasmus+


Αλεξάνδρα Κατσάρα, Erasmus+ στο Università di Bologna, Ιταλία (13/02/2020 – 12/ 05/2020)

«Η γνωριμία και συμβίωση με ανθρώπους από όλο τον κόσμο αλλά και οι διαφορετικές συνήθειες ζωής ήταν μία καταπληκτική και απαιτητική εμπειρία που για μένα, αν και εφόσον είναι εφικτό, πρέπει κάθε άτομο να βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή του. Ακόμα, η γνώση και η εμπειρία που μου προσέφεραν οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκα στο πρότζεκτ  με βοήθησαν να επεκτείνω τη σκέψη μου πάνω στο αντικείμενο των σπουδών μου αλλά και να αποκομίσω γνώση πάνω σε διάφορα περιβαλλοντικά και επαγγελματικά ζητήματα».

Καλλιόπη Ελένη Χαμηλάκη, Erasmus+ στο Naturalis Biodiversity Center, Ολλανδία (17/2/2020-17/7/2020)

«Κέρδισα πολύτιμη εμπειρία δουλεύοντας σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον, και μάλιστα στο εξωτερικό και σε διάστημα 5 μηνών, γνώρισα πολύ ενδιαφέροντα άτομα. Ακόμα, υπάρχει η προοπτική για μεταπτυχιακό ή ακόμα και για μόνιμη απασχόληση στο φορέα που δούλεψα».

Ειρήνη Κρασσά, Erasmus+ στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κύπρος (2/2/2020 – 29/5/2020)

«Ήταν η πρώτη μου εμπειρία σε άλλη χώρα και ηπρώτη μου προσπάθεια να σταθώ μόνη μου σε μία νέα χώρα χωρίς γνωστούς, φίλους ή συγγενείς. Εργάστηκα, τέλεσα την πρακτική άσκηση, έζησα και το ξεκίνημα μίας πανδημίας και στάθηκα στα πόδια μου. Επιπλέον, κατάφερα να αποκτήσω γνώσεις πάνω στο εκπαιδευτικό κομμάτι του περιβάλλοντος, το οποίο δεν είχα την ευκαιρία να εξασκήσω ως φοιτήτρια».

Λεωνίδας Βουρδουγιάννης, Erasmus+ στο Ulster University, Αγγλία (Άνοιξη 2020)

«Τι κέρδισα από τη συμμετοχή μου στο Erasmus; Φίλους από όλο τον κόσμο, εικόνες από μία πολύ όμορφη περιοχή του πλανήτη, μια σύντομη εμπειρία της ζωής στο εξωτερικό και εξάσκηση στη χρήση των Aγγλικών. Ήταν μια μοναδική, εξαιρετική εμπειρία που δεν ήθελα να τελειώσει!

».

Ζωή Ζέπου, πρακτική άσκηση Erasmus+ στο Naturalis Biodiversity Center, Ολλανδία (17/2-17/7/2020)

«Κέρδισα αρκετές εμπειρίες. Γνώρισα μια διαφορετική χώρα από την Ελλάδα και μπόρεσα να ζήσω σε αυτή τη χώρα και να προσαρμοστώ με την διαφορετική νοοτροπία και τις διαφορετικές συνήθειες τους. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καινούρια άτομα και τον υπεύθυνο μου τον οποίο τον θαυμάζω για αυτά που έχει πετύχει στην ερευνητική του πορεία. Έμαθα να εργάζομαι σε ένα χώρο διαφορετικό από αυτόν που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα και να αναπτύξω την γνώσεις μου στην περιβαλλοντική επιστήμη και να πραγματοποιήσω μια έρευνα με τη βοήθεια του supervisor. Παρά τις περίεργες συνθήκες που επικρατούσαν λόγω της πανδημίας, από αυτήν την εμπειρία βγαίνω κερδισμένη και γεμάτη εμπειρίες».

Αλέξανδρος Λίγγος, Erasmus+ στο Hamburg University of Applied Sciences, Γερμανία (2/2020-4/2020)

«Από την συμμετοχή μου στο πρόγραμμα του Erasmus, κέρδισα αρχικά μια μεγάλη και αξέχαστη εμπειρία, πλέον έχω φίλους από διάφορες χώρες στον κόσμο. Επίσης, είχα την ευκαιρία να δω πως μπορώ να αξιοποιήσω τις σπουδές μου στην αγορά εργασίας, ενώ ταυτόχρονα δικτυώθηκα με την εκεί ακαδημαϊκή κοινότητα και είχα την ευκαιρία να είμαι στην διοργάνωση ενός παγκόσμιου συνεδρίου και στη συμμετοχή σε επιστημονικά άρθρα.».