Φοιτητικά


Στο Τμήμα Περιβάλλοντος φοιτούν 700 προπτυχιακοί και 50 μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, ενώ το σύνολο των φοιτητών/φοιτητριών στην Πανεπιστημιακή μονάδα της Λέσβου υπερβαίνει τους 4000 (σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο).

Η ζωή στην πόλη της Μυτιλήνης συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της μικρής κλίμακας σε ένα τόπο με μεγάλη ιστορία και παράδοση. Πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητικές δραστηριότητες, μουσικές εκδηλώσεις και παραστάσεις σε επίπεδο πόλης αλλά και Πανεπιστημίου, μαζί με την έντονη νυχτερινή ζωή στα μπαράκια του λιμανιού και την απόλαυση των παραδοσιακών μεζέδων και του ούζου στα ταβερνάκια συνθέτουν το φάσμα της φοιτητικής διασκέδασης.

Επιπλέον, το νησί της Λέσβου διακρίνεται και για την πλούσια ιστορική και πολιτιστική της παράδοση, η οποία είναι αποτυπωμένη σε πλήθος αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων και έργων τέχνης. Οι απέραντες εκτάσεις από ελαιώνες, τα δάση από πεύκα, οι καστανιές, οι βαλανιδιές, οι κόλποι της Γέρας και της Καλλονής και το εντυπωσιακό απολιθωμένο δάσος της Δυτικής Λέσβου συνθέτουν ένα πολυποίκιλο και ιδιαίτερα ελκυστικό φυσικό τοπίο.

Η πόλη της Μυτιλήνης, συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Αθήνα, την Καβάλα, τις Κυκλάδες και τα υπόλοιπα νησιά του Β. Αιγαίου και αεροπορικώς με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τα νησιά του Β. Αιγαίου και τη Ρόδο. 

dilwseis-sugrammatwn-new
paso-new
grammateia-new
eramus-new
therini-praktiki-askisi-new
foititikos-sullogos-new