Γνωρίστε τους Απόφοιτους μας


Tο Τμήμα Περιβάλλοντος είναι υπερήφανο για τους εκατοντάδες αποφοίτους του. Θα θέλαμε να σας συστήσουμε ορισμένους από αυτούς. Μπορείτε να γνωρίσετε περισσότερους αποφοίτους του Τμήματός μας, εδώ

Η Ναταλία Σιετή αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 2010. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στη Μηχανική Περιβαλλοντικών Συστημάτων (University College London) και Διδακτορικού στους Χημικούς Μηχανικούς (University of Manchester) με ειδίκευση στα Βιώσιμα Βιομηχανικά Συστήματα. Από το 2007 έως σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ τα τελευταία χρόνια ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό της Ernst&Young, μιας πολυεθνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της Κλιματικής Αλλαγής και της Βιωσιμότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ιανουάριος 2023)

sieti

Η Φένια Καλαχάνη αποφοίτησε το 2014 από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου και συνέχισε για τις μεταπτυχιακές σπουδές στο ΠΜΣ «Περιβαλλοντική Πολιτική & Διατήρηση της Βιοποικιλότητας» (2016). Σήμερα εργάζεται ως Αξιωματούχος Περιβάλλοντος (Environmental Officer) στον ναυτιλιακό τομέα. Επιπλέον, είναι Founder και Chief Editor του ηλεκτρονικού ιστότοπου www.greenliving.gr, μια ιστοσελίδας η οποία ενημερώνει για ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής. Το 2018, το www.greenliving.gr τιμήθηκε με το Βραβείο Οικολογικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ στην κατηγορία «Διαδικτυακός χώρος». (Ιούνιος 2022)

Η Μαρία Κατσακιώρη είναι από τους πρώτους απόφοιτους του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου το 1991 και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του ΔΠΜΣ «Τουρισμός και τοπική ανάπτυξη» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στον τομέα «Αειφόρος τουρισμός και προστατευόμενες περιοχές». Από το 1991 έως σήμερα, εργάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων, ως υπεύθυνη του Τομέα Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Ερμηνείας Περιβάλλοντος (Ιανουάριος 2022)

Η Κρυσταλλία Ευαγγελάτου αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος  το 2005. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υδατικών Πόρων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2008) με ειδίκευση στη Διαχείριση Παράκτιας Ζώνης. Από το 2008 έως σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ από το 2018 έως σήμερα ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό της LDK Consultants, μιας μεγάλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα του Περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ειδικεύεται σε θέματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης και περιβαλλοντικού δικαίου, χωροταξίας, διαχείρισης και προστασίας φυσικών πόρων, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την εκτίμηση περιβαλλοντικών κινδύνων από φυσικές καταστροφές και ατυχήματα (Ιούνιος 2021).

Ο Ηλίας Ντεμιάν αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 2004. Κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Περιβαλλοντική διαχείριση και πολιτική (University of Lund, Sweden), στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου μελετά τις μακροοικονομικές επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής. Είναι ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) σε θέματα μικροοικονομικής ανάλυσης και περιβαλλοντικών οικονομικών και τεχνικός εμπειρογνώμονας της ομάδας εξωτερικής παρακολούθησης του προγράμματος LIFE για περιβαλλοντικά έργα που υλοποιούνται σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία. (Ιανουάριος 2021)

H Ελένη Καράλη αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 2005, και το 2006 συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, όπου απέκτησε και τον διδακτορικό της τίτλο το 2012. στην Οικολογία και τη Διαχείριση Πόρων. Στη συνέχεια εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια μέχρι το 2018, αρχικά στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και έπειτα στο Ευρω-Μεσογειακό Κέντρο για την Κλιματική Αλλαγή στην Μπολόνια της Ιταλίας, μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Από τότε, μέχρι και σήμερα είναι εξωτερική συνεργάτης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Ιούνιος 2020)