Γνωρίστε τους Απόφοιτους μας


Tο Τμήμα Περιβάλλοντος είναι υπερήφανο για τους εκατοντάδες αποφοίτους του. Θα θέλαμε να σας συστήσουμε ορισμένους από αυτούς. Μπορείτε να γνωρίσετε περισσότερους αποφοίτους του Τμήματός μας, εδώ

Ο Γιώργος Παυλίδης αποφοίτησε από το τμήμα Περιβάλλοντος το 2011 και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΜΠ και συγκεκριμένα στο ΔΠΜΣ «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων». Στο προσεχές διάστημα ολοκληρώνει τη Διδακτορική του Διατριβή, επίσης στο ΕΜΠ, στο αντικείμενο της Περιβαλλοντικής και Οικολογικής Μηχανικής και συγκεκριμένα στη μελέτη των φυσικών συστημάτων ανάσχεσης της ρύπανσης από αγροχημικά. Από το 2013 εργάζεται στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, στην αξιολόγηση της Τύχης και Συμπεριφοράς στο Περιβάλλον των σκευασμάτων και δραστικών ουσιών Γεωργικών Φαρμάκων και Βιοκτόνων για την Εθνική και Ευρωπαϊκή έγκριση κυκλοφορίας τους (Ιούνιος 2019).

Ο Δημήτρης Παναγόπουλος Αβραάμσον αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 2009. Έκανε το μεταπτυχιακό του στην Τοξικολογία στο Τμήμα Βιολογικών Σπουδών σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβαλλοντικής Ιατρικής του Ινστιτούτου Καρολίνσκα και το διδακτορικό του στην Περιβαλλοντική Χημεία στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Αναλυτικής Χημείας (Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, Σουηδία). Σήμερα εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ. (Ιανουάριος 2019)

Ο Δημήτρης Γεωργίου αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου το 2004. Στην συνέχεια απέκτησε MSc in Environmental Engineering  από το Imperial College του Λονδίνου. Από το 2007 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας με εξειδίκευση στην διαχείριση υγρών αποβλήτων. Από το 2009 ίδρυσε την μελετητική–συμβουλευτική εταιρεία ENVITY σε συνεργασία με την Άλκηστη Στάμου, επίσης απόφοιτο του Τμήματος Περιβάλλοντος. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει ενεργή ενασχόληση με την Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας (ΕΠΠΕ) ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Ιούνιος 2018)

Η Μαρία Σωτηροπούλου αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου το 2007, και το 2008 παρακολούθησε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην “Περιβαλλοντική και Οικολογική Μηχανική” του Τμήματος. Κατόπιν, εργάστηκε στα ΙΕΚ Αναβύσσου όπου δίδαξε μαθήματα σχετικά με την Περιβαλλοντική Διαχείριση Τουριστικών Μονάδων. Δίνοντας εξετάσεις στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» πήρε υποτροφία για διδακτορικές σπουδές. Έκανε το διδακτορικό της στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα της Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος και Ραδιοοικολογίας. Από το 2016 εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στον τομέα ακτινοπροστασίας του CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire), Ελβετία. (Ιανουάριος 2018)

Ο Βασίλης Μαρκαντώνης αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου το 2000. Έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη καθώς και διδακτορικό στα Οικονομικά της Κλιματικής Αλλαγής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2010 κατοικεί και εργάζεται στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Helmholtz Environmental Research Center (Γερμανία), ενώ από το 2013 εργάζεται στο Κοινό Ερευνητικό Κέντρο (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ιταλία με αντικείμενο τα οικονομικά των υδάτινων πόρων σε αναπτυσσόμενες χώρες. (Ιούνιος 2017)

Ο Τάσος Πεταλάς γεννήθηκε στην Ορεστιάδα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 2003 και ολοκλήρωσε το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνεί­ου. Έχει εργαστεί στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) Άνω Λιοσίων ως στέλεχος του Τομέα Ελέγχου Ποιότητας και Διεργασιών. Στη συνέχεια εργάστηκε στην Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.), ως Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Αποβλήτων. Σήμερα ζει στην Αθήνα και συνεργάζεται με την εταιρία VM&A AE σε έργα διαχείρισης Περιβάλλοντος, Στερεών και Υγρών Αποβλήτων. Από το 2015 είναι Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αποφοίτων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος (ΕΠΠΕ) (Ιανουάριος 2017)