Γνωρίστε τους Απόφοιτους μας


Tο Τμήμα Περιβάλλοντος είναι υπερήφανο για τους εκατοντάδες αποφοίτους του. Θα θέλαμε να σας συστήσουμε ορισμένους από αυτούς. Μπορείτε να γνωρίσετε περισσότερους αποφοίτους του Τμήματός μας, εδώ

Η Κρυσταλλία Ευαγγελάτου αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος  το 2005. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υδατικών Πόρων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2008) με ειδίκευση στη Διαχείριση Παράκτιας Ζώνης. Από το 2008 έως σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ από το 2018 έως σήμερα ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό της LDK Consultants, μιας μεγάλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα του Περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ειδικεύεται σε θέματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης και περιβαλλοντικού δικαίου, χωροταξίας, διαχείρισης και προστασίας φυσικών πόρων, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την εκτίμηση περιβαλλοντικών κινδύνων από φυσικές καταστροφές και ατυχήματα (Ιούνιος 2021).

Ο Ηλίας Ντεμιάν αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 2004. Κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Περιβαλλοντική διαχείριση και πολιτική (University of Lund, Sweden), στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου μελετά τις μακροοικονομικές επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής. Είναι ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) σε θέματα μικροοικονομικής ανάλυσης και περιβαλλοντικών οικονομικών και τεχνικός εμπειρογνώμονας της ομάδας εξωτερικής παρακολούθησης του προγράμματος LIFE για περιβαλλοντικά έργα που υλοποιούνται σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία. (Ιανουάριος 2021)

H Ελένη Καράλη αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 2005, και το 2006 συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, όπου απέκτησε και τον διδακτορικό της τίτλο το 2012. στην Οικολογία και τη Διαχείριση Πόρων. Στη συνέχεια εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια μέχρι το 2018, αρχικά στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και έπειτα στο Ευρω-Μεσογειακό Κέντρο για την Κλιματική Αλλαγή στην Μπολόνια της Ιταλίας, μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Από τότε, μέχρι και σήμερα είναι εξωτερική συνεργάτης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Ιούνιος 2020)

Ο Νεκτάριος Καλαϊτζάκης αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 2015. Έκτοτε εργάζεται ως περιβαλλοντολόγος στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Την περίοδο αυτή ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στην Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  (Ιανουάριος 2020)

Ο Γιώργος Παυλίδης αποφοίτησε από το τμήμα Περιβάλλοντος το 2011 και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΜΠ και συγκεκριμένα στο ΔΠΜΣ «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων». Στο προσεχές διάστημα ολοκληρώνει τη Διδακτορική του Διατριβή, επίσης στο ΕΜΠ, στο αντικείμενο της Περιβαλλοντικής και Οικολογικής Μηχανικής και συγκεκριμένα στη μελέτη των φυσικών συστημάτων ανάσχεσης της ρύπανσης από αγροχημικά. Από το 2013 εργάζεται στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, στην αξιολόγηση της Τύχης και Συμπεριφοράς στο Περιβάλλον των σκευασμάτων και δραστικών ουσιών Γεωργικών Φαρμάκων και Βιοκτόνων για την Εθνική και Ευρωπαϊκή έγκριση κυκλοφορίας τους (Ιούνιος 2019).

Ο Δημήτρης Παναγόπουλος Αβραάμσον αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος το 2009. Έκανε το μεταπτυχιακό του στην Τοξικολογία στο Τμήμα Βιολογικών Σπουδών σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβαλλοντικής Ιατρικής του Ινστιτούτου Καρολίνσκα και το διδακτορικό του στην Περιβαλλοντική Χημεία στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Αναλυτικής Χημείας (Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, Σουηδία). Σήμερα εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ. (Ιανουάριος 2019)