Ιωσήφ Μποτετζάγιας, Ph.D. – Αρχική σελίδα

Καλώς Ήλθατε…στoν προσωπικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη δουλειά και τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κέρκυρα και σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στα University of East Anglia, UK (M.Sc.) και Keele University, UK (Ph.D.).

Από το 2005 εργάζομαι στο Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου είμαι Καθηγητής στον Τομέα Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών του Περιβάλλοντος, ενώ από το 2021 ειμαι Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Διδάσκω/χω διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (IHU), στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Central European University (CEU), Ουγγαρία.

H έρευνα και η διδασκαλία μου επικεντρώνονται σε θέματα Περιβαλλοντικής Πολιτικής & Κοινωνιολογίας. Πιο συγέκεκριμένα με απασχολούν θέματα περιβαλλοντικών συμπεριφορών, περ/κης επικοινωνίας, (oικολογικών) πολιτικών κομμάτων, οι σχέσεις κράτους-κοινωνίας για θέματα περ/ντος, Μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και Νέων Κοινωνικών Κινημάτων. Πρόσφατα έχω αρχίσει να ασχολούμαι και με θέματα Περ/κης Ιστορίας.

For an overview of my research profile, please visit:

My Scopus profile

My Mendeley profile

My Publons profile

A paper on the Greek Party for Animals

…με τη συγγραφή ενός διδακτικού εγχειριδίου για την Περιβαλλοντική Πολιτική
…με την έρευνα σχετικά με την προστασία των ζώων στην Ελλάδα των αρχών του 20ου αιώνα
–με την έρευνα σχετικά με την επίδραση των κοινωνικών προτύπων στις ατομικές περιβαλλοντικές συμπεριφορές

 

Διεύθυνση: Τμήμα Περιβάλλοντος, Παν/μιο Αιγαίου, 81100 Μυτιλήνη

Τηλέφωνο: 22510-36294

E-mail: iosif@aegean.gr